Welk mondkapje bestellen?

Wil je graag een mondkapje bestellen omdat je, je op die manier extra wil kunnen beschermen tegen bijvoorbeeld een mogelijke besmetting met het Coronavirus? Dat kan. De opkomst van het Coronavirus heeft er namelijk voor gezorgd dat heel wat bedrijven, maar ook consumenten massaal mondkapjes zijn gaan maken. Het bestellen van een mondkapje kan tegenwoordig dan ook op tal van verschillende manieren gebeuren. Zo kan je kiezen voor een standaard exemplaar van stof, maar behoort ook een zogenaamd FFP-mondkapje tot de mogelijkheden. In ieder geval, wil jij ook graag ontdekken welk mondmasker je precies kan bestellen? Bekijk dan zeker de mogelijkheden hier op deze pagina!

Een standaard, chirurgisch mondkapje bestellen 

De eerste mogelijkheid waarover je beschikt is een standaard chirurgisch mondkapje bestellen. Iedereen kent deze mondkapjes ongetwijfeld. Het gaat hierbij immers om de exemplaren die niet alleen door chirurgen, maar ook ander verplegend personeel worden gebruikt in ziekenhuizen. Een dergelijk mondkapje bestellen zorgt ervoor dat je geen rekening moet houden met een hoge kostprijs terwijl je bovendien ook nog eens kan rekenen op een degelijke bescherming. Let wel, deze mondkapjes kunnen in principe niet hergebruikt worden.

Een mondkapje op maat laten maken

Bij een mondkapje bestellen kan je er ook altijd voor kiezen om een exemplaar op maat van je wensen te laten maken. Heel wat mensen zijn door de Corona Crisis zelf aan de slag gegaan met het maken van mondkapjes. Dat kan ook voor jou interessant zijn. Een mondkapje bestellen op maat van jouw wensen zorgt er immers voor dat je kan rekenen op enkele zeer interessante voordelen die we hieronder even voor je op een rijtje hebben gezet: 

  1. Je kan helemaal zelf bepalen hoe het mondkapje eruit moet komen te zien; 
  2. Je kan aangeven over welk formaat het mondkapje dient te beschikken; 
  3. Er kan door jou zelf worden aangegeven hoe dik de stof moet zijn; 
  4. Je kan zelf aangeven of er eventuele extra’s bij moeten worden voorzien; 

Is er dan helemaal geen nadeel verbonden aan een mondkapje bestellen op maat van je wensen? Toch wel. Het is immers zo dat dergelijke maatwerk mondkapjes in de praktijk altijd een stuk duurder zijn dan wanneer je een standaard exemplaar zou aanschaffen.

Bestel je mondkapjes op Podobrace.nl.

Een FFP-mondkapje bestellen voor de medische sector

Tot slot heb je eveneens de mogelijkheid om ervoor te kiezen om een zogenaamd FFP-mondkapje aan te schaffen. Een dergelijk mondkapje bestellen bleek in de praktijk in eerste instantie vooral voorbehouden te zijn voor mensen die actief zijn in de medische sector. Voor hen is het dan ook erg belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van mondkapjes die zo optimaal mogelijk beschermen. Zij komen dan ook dagelijks in contact met mensen die bijvoorbeeld besmet zijn geraakt met het Coronavirus. Door gewone mensen zoals jij en ik is het dragen van een dergelijk masker geen absolute vereiste. Bovendien zijn mensen die in de medische sector werken het er met elkaar over eens dat het eigenlijk nagenoeg onmogelijk is om een dergelijk mondkapje de hele dag door te kunnen dragen. Reeds na een paar uur zal je het effect van zo’n mondkapje dan ook behoorlijk beginnen merken.