Griep of corona? Meten is weten!

griep

Het coronavirus is het afgelopen anderhalf jaar een ‘hot topic’. Wereldwijd is er waarschijnlijk nog nooit zoveel geschreven en gesproken over dit virus. Aangezien de symptomen van het coronavirus veel weg hebben van de ‘gewone’ griep is het lastig om erachter te komen of je het coronavirus hebt. In deze blog gaan we hier op in. Hoe weet je nu zeker of je het coronavirus hebt (gehad)? 

Meten is weten, heb ik het coronavirus gehad? 

Ben je onlangs flink verkouden geweest en ben je benieuwd of je het coronavirus hebt gehad? Wanneer je het coronavirus gehad hebt, maakt je lichaam antistoffen aan. Op basis van een coronatest kan er gekeken worden of er antistoffen in jouw lichaam aanwezig zijn. 

Waarom zou je willen weten of je het coronavirus hebt gehad?

Maar waarom zou je eigenlijk willen weten of je het coronavirus hebt gehad? Allereerst zijn veel mensen gewoon nieuwsgierig. Hebben ze nu wel of niet het coronavirus gehad? De een ervaart heftige symptomen, terwijl de ander bijna nergens last van heeft. 

Corona gehad? Herstelbewijs! 

Heb je het coronavirus gehad? Dan kom je in aanmerking voor een herstelbewijs. Een bewijs van herstel zorgt er op dit moment in Nederland voor dat je een QR-code kunt krijgen. Een QR-code heb je momenteel nodig om bijvoorbeeld een restaurant, het theater of de bioscoop te bezoeken. 

Natuurlijk kunnen de regels nog veranderen. Momenteel grijpt het coronavirus hard om zich heen in Nederland. Het kan dus zomaar zijn dat de overheid binnenkort beslist dat een bewijs van herstel geen recht meer geeft op een QR-code. 

Meer informatie over deze test? Breng dan even een bezoekje aan https://howareyoudiagnostics.com/.