Wat helpt het beste tegen voetpijn?

Podoloog rijssen

Voetpijn kan enorm vervelend zijn en dagelijkse activiteiten verhinderen. Ieder mens loopt en wanneer je pijn hebt aan je voeten zal lopen een stuk minder aangenaam worden. Er zijn helaas weinig medicijnen voor voetpijn te verkrijgen bij de apotheek en daarom is het beter om naar een specialist te gaan bij serieuze voetpijn. Gelukkig bestaat er podotherapie, dit is een vakgebied waarbinnen de focus ligt op het behandelen van lichamelijke klanten in het lagere gedeelte van het lichaam. Dit wordt op veel plaatsen aangeboden en steeds meer mensen maken gebruik van de service. Een van de beste is Podotherapeut Rijssen.

Wat is de meest voorkomende oorzaak van voetpijn?

Bij voetpijn gaat het vaak om pijn bij beweging in of rondom de voet. Soms kan er ook pijn zijn wanneer de voet stil staat. Dingen zoals staan, lopen of autorijden waarbij de voet rust op een harde ondergrond kunnen de klachten soms laten toenemen. Voetpijn kan zomaar of geleidelijk ontstaan maar het komt vaak door overbelasting of een verkeerde stand of beperking in het bewegen van de voet. Voetklachten kunnen ook ontstaan wanneer je een staand beroep uitoefent. Daarnaast kunnen voetklachten ook ontstaan door standsafwijking of beperking in de voet. Voetklachten kunnen enorm vervelend zijn en daarom is het aangeraden meteen hulp te zoeken hiervoor.

De meest voorkomende klachten bij voetpijn

Voetpijn komt voor in allerlei soorten en maten. Echter zijn er een aantal klachten die het meeste voorkomen en die het vaakst gezien worden. Een pijnlijke hiel is een van de meest voorkomende klachten. De hiel heeft een belangrijke functie bij het staan, lopen en afwikkelen van de voeten. De pijnklachten bevinden zich meestal aan de achterzijde of onderzijde van de hiel. Naast hielpijn is doorgezakte voorvoet een veel voorkomende klacht. Dit kan komen door het dragen van hakken, overgewicht, diabetes of zelfs te kleine schoenen. Veel van de oorzaken van de klachten kunnen zeker voorkomen worden en het is daarom altijd belangrijk je voeten goed te behandelen. Kom dus snel langs bij de Podotherapeut in Rijssen.