Borstvergroting: wanneer en waarom ga je ervoor?
In Nederland worden er elk jaar weer meer dan drieduizend borstvergrotingsoperaties uitgevoerd. En één op de drie vrouwen overweegt af en toe of zelfs regelmatig of een borstvergroting niet iets voor hen is. Deze cijfers geven al aan dat een borstvergroting als chirurgische ingreep overwegen helemaal niet uitzonderlijk is. Belangrijk is wel je te beseffen waarom je zoiets doet. Een van de meest voorkomende en legitieme redenen is dat bij vrouwen de borsten na een of meerdere zwangerschappen blijvend kleiner zijn geworden. Bij sommige dames zijn borsten zelfs nooit echt helemaal volgroeid. Wat de reden ook is, mocht je deze stap willen zetten, dan is het essentieel dat het initiatief echt vanuit jezelf komt. Met andere woorden: het moet jouw wens zijn, niet de wens van een ander.
Waarom bij een gespecialiseerde kliniek?
Mocht je besluiten inderdaad de stap te zetten, dan kun je op zoek naar een plek om deze ingreep te laten uitvoeren. Je komt daarbij al snel voor de keuze te staan: ga je voor een groot ziekenhuis of een wat kleinere kliniek? De meeste dames prefereren uiteindelijk een kliniek. Dit komt mede doordat je daar vaak meer persoonlijke aandacht krijgt en dat van een en dezelfde chirurg. Deze persoonlijke aandacht is heel belangrijk bij een erg persoonlijke ingreep als deze. Verder biedt een ziekenhuis natuurlijk een groot scala aan diensten aan, terwijl een kliniek meestal meer enkele ingrepen doet. Een kliniek is hier dan wel echt volledig in gespecialiseerd.
Belangrijke informatie over de behandeling
Bij een borstvergroting moet je er rekening mee houden dat je het eindresultaat ervan pas na drie maanden echt goed kunt beoordelen. Verder moet je er rekening mee houden dat er complicaties kunnen optreden, iets dat bij elke operatie mogelijk is. Een borstvergroting valt daarnaast niet onder het basispakket van zorgverzekeringen, behalve als het medisch noodzakelijk is.