Hoe haal je het maximale uit jouw zorgverzekering?

Een zorgverzekering vergelijken is er voor de burgers om jouw zorgkosten beheersbaar te houden. Toch halen veel mensen niet alle voordelen uit hun zorgverzekering, hierdoor betalen ze veel meer geld dan eigenlijk nodig is. In dit artikel geven wij jou een aantal tips om toch het meeste uit de zorgverzekering te halen.

Kies het juiste zorg plan

Voordat je jouw zorgverzekering kiest moet je natuurlijk eerst kijken naar je eigen medische behoeftes. Ga jij bijvoorbeeld vaak naar de fysio of tandarts? Dan is het belangrijk om dit mee te nemen in jouw beslissing. Je moet dan zeker een plan kiezen wat alles dekt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Ken je zorgverzekering

Het is belangrijk om de polis goed door te nemen. Het komt namelijk voor dat je met jouw zorgverzekering alleen terecht kan bij een bepaald ziekenhuis of een bepaalde apotheek. Indien je dit volgt, kan je aanzienlijk veel geld besparen. 

Huur een advocaat in

Mocht je toch voor onvoorziene medische kosten te komen staan, schakel dan een advocaat in. Vaak is het zo dat u na een operatie of een spoedbezoek een rekening krijgt die erg moeilijk te lezen is. Een advocaat kan je helpen om dit beter te begrijpen en de juiste beslissingen te nemen. 

eigen risico

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar haal alles uit je eigen risico. Heb jij bijvoorbeeld je eigen risico verbruikt? Dan is dit hét moment om andere afspraken in te plannen. Moet jij nog een keer je oren laten uitspuiten, je ogen laten controleren of een andere medische aandoening hebt, dan is dit hét moment om die afspraak te maken. doe je dit het volgende jaar? Dan betaal je wellicht je eigen risico voor deze behandelingen. 

Maximaliseer alle kortingen

Verschillende zorgverzekeringen bieden verschillende kortingen aan. Hierbij kan je denken aan gezondheidsprogramma’s, fitnesslessen of programma’s die erop gericht zijn om specifieke klachten te verhelpen. Ook hebben zorgverzekeringen vaak een app die je kan gebruiken. Zo heeft VGZ de VGZ mindfulness app die je leert om te mediteren. We horen vaak dat mensen voor een dergelijke app een tientje betalen. Dit bespaart je toch net weer dat ene tientje, waardoor je van dat geld lekker kan lunchen met een vriend of vriendin.
Bron: zorgverzekering 2022