Uw bezoek aan de gynaecoloog voorbereiden

Elke vrouw zal tijdens haar leven ongetwijfeld op verschillende ogenblikken een bezoek willen brengen aan een gynaecoloog. Het eerste bezoek aan een gynaecoloog gebeurt bovendien op steeds jongere leeftijd. Meisjes hebben tegenwoordig steeds vaker op jongere leeftijd seksuele betrekkingen waardoor ze sneller advies willen inwinnen bij een gynaecoloog. Bent u ook van plan om binnenkort een afspraak te maken met deze arts, maar wilt u graag weten wat u precies kunt verwachten? Hou dan beslist rekening met de informatie op deze pagina. 

Wat doet een gynaecoloog precies?

Veel vrouwen zijn nog nooit eerder naar een gynaecoloog geweest. In principe wordt het nochtans aangeraden om binnen de één à twee jaar nadat u voor het eerst seksuele betrekkingen heeft gehad een bezoek te brengen aan een gynaecoloog. Ervaart u eerder klachten of heeft u bepaalde vragen? Dan kunt u uiteraard sneller een afspraak regelen. Ook wanneer u graag zwanger wil worden, is het altijd een goed idee om dit even te bespreken samen met een gynaecoloog. Zo weet u precies wat u kunt verwachten en waar u precies aandachtig voor moet zijn. Dit geldt ook voor vrouwen die liever niet zwanger willen worden. 

Moet een uitstrijkje door een gynaecoloog gebeuren? 

Een vaak gehoorde vraag heeft betrekking tot het feit welke arts er nu precies een uitstrijkje kan doen. U kunt er in principe voor kiezen om dit gewoon te laten doen door de huisarts. Mochten de resultaten van het uitstrijkje afwijkende waarden vertonen, dan zal de huisarts u doorgaans meteen doorverwijzen naar een gynaecoloog. Wanneer u over een doorverwijzing beschikt kunt u veelal aanzienlijk sneller bij een dergelijke specialist terecht dan wanneer u gewoon zelf een afspraak zou moeten maken. 

Wat aantrekken voor een bezoek aan de gynaecoloog?

U kunt uiteraard zelf bepalen wat u aantrekt voor een bezoek aan de gynaecoloog. Dit gezegd hebbende, vinden veel vrouwen het fijn om een rokje of een jurkje te dragen. Deze kledingstukken kunnen gewoon naar boven worden gehouden wanneer u op de onderzoekstafel plaats gaat nemen. Op deze manier hoeft u zich dan ook niet volledig uit te kleden. Dit wordt daarom door veel vrouwen logischerwijs als het meest comfortabel ervaren. 

Stress is nergens voor nodig! 

Veel vrouwen vinden het best vervelend wanneer er een bezoek aan de gynaecoloog gepland staat. Eigenlijk is dit nergens voor nodig. Het merendeel van de onderzoeken die door deze arts worden uitgevoerd zorgen immers voor geen aanzienlijk ongemak. Wanneer u op de onderzoekstafel plaats heeft genomen zal de gynaecoloog een zogenaamde eendenbek in de vagina inbrengen. Dit gebeurt in combinatie met een aanzienlijke hoeveelheid aan glijmiddel waardoor dit geen pijn doet. Het geeft hoogstens een beetje een ongemakkelijk gevoel. 
Wilt u meteen ook een uitstrijkje laten nemen door uw gynaecoloog? Ook dat is niets om u zorgen over te maken. Ook hier zult u namelijk amper iets van voelen. Dit alles maakt het dan ook reeds duidelijk, eigenlijk is er geen enkele reden om stress te hebben voor een bezoek aan de gynaecoloog. Heeft u dus een vraag voor deze specialist of kampt u met een bepaald ongemak? Stel uw bezoek aan de gynaecoloog dan zeker niet nodeloos uit! Bent u op zoek naar een gynaecoloog in de omgeving van Amsterdam? Maak dan direct een afspraak met Medisch Centrum Wetering.