Mooi afscheid nemen een overledene

Bijna iedereen krijgt er wel mee te maken, het afscheid nemen overledene. Vaak is dat een plechtigheid die iedereen graag snel achter de rug wilt hebben. Het begint eigenlijk al bij de locatie waar een overleden persoon ligt, een rouwcentrum. Wat is onpersoonlijker en killer dan deze locatie. De mensen die daar werken proberen alles wel zo goed mogelijk te regelen, maar het is en blijft een nare locatie. Daar komt dan nog bij dat je maar een half uur de tijd krijgt om afscheid te nemen van een persoon die je al heel je leven kent, in dit geval mijn oma.  

Zeer mooie locatie

Nadat ik de begrafenis van mijn oma heb meegemaakt heb ik mij eens wat meer verdiept in de mogelijkheden van een uitvaart. Op de site van De Kleine Poort las ik de mogelijkheid om een blokhut te huren om afscheid te nemen van een overledene. Hier is het mogelijk om de sleutel van deze locatie te krijgen. Zo kan je de hele dag bij je dierbare verblijven en is er zelfs de mogelijkheid om in de keuken, die hier aanwezig is, een hapje te maken. Het is een zeer mooie ervaring om op deze manier afscheid te kunnen nemen.