Afkicken van drugsverslaving in het buitenland

Er zijn tegenwoordig steeds meer verschillende soorten afkickklinieken. In Nederland heb je al tientallen verschillende klinieken, maar ook in het buitenland is er veel keuze. Steeds meer mensen kiezen er voor om af te kicken van hun drugsverslaving in het buitenland. Zo kun je bijvoorbeeld naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika of in Noorwegen gaan. In dit artikel vertellen we je meer over afkicken in het buitenland. Wat zijn de voordelen en waar moet je op letten?

Ver weg van verleiding

Het grootste voordeel van afkicken in het buitenland is dat je ver weg van je vertrouwde omgeving bent. Je vertrouwde omgeving is de omgeving waarin je gebruikte. Er zijn dus allerlei triggers en verleidingen. Je bent even ver weg van al deze verleidingen en triggers, zodat je je echt goed kan focussen op je herstel. Ook ben je op afstand van je vrienden en familie. Dit kan je helpen om niet opnieuw in de verleiding te komen

Veel keuze

In het buitenland heb je een grote verscheidenheid aan klinieken. Je hebt klinieken die alleen een alcoholverslaving of drugsverslaving behandelen, maar je hebt ook klinieken die werken met een dubbele diagnose. Deze klinieken behandelen naast je verslaving ook bijvoorbeeld depressies, angststoornissen of persoonlijkheidsstoornissen. Dit kan voor sommige mensen heel effectief zijn

Omgeving

Als je kiest voor afkicken in het buitenland, moet je ook nadenken over het land waar je heen wilt. Hou je van warm weer of juist niet? Hou je van bergen of juist van de zee? Kies een land uit met een klimaat en omgeving waar jij je prettig voelt. Dan kun je je goed richten op je herstel.

Terug naar huis

Als je in het buitenland afkickt, kan de terugkomst naar huis soms extra moeilijk zijn. Bij veel klinieken wordt je hierin begeleid en krijg je veel nazorg. Hoe moet je omgaan met verleidingen en triggers? Hoe pak je je leven weer op? Hierin word je begeleid.