Wat je moet weten voordat je een beugel krijgt

Als je overweegt een beugel te nemen, is het belangrijk te weten wat het is en hoe het werkt. Een beugel wordt gebruikt om scheve tanden of een slechte beet te corrigeren. Ze kunnen ook worden gebruikt om andere gebitsproblemen te corrigeren, zoals overbeet, onderbeet en ruimte tussen de tanden. In dit artikel leg ik alles uit dat je moet weten voordat je een beugel krijgt.

Wat is een beugel en hoe werkt het?

Een beugel is een soort tandheelkundig hulpmiddel dat wordt gebruikt om scheve tanden of een slechte beet te corrigeren. De meeste mensen die een beugel nodig hebben zijn kinderen of jongeren. Maar ook volwassenen kunnen baat hebben bij het dragen van een beugel. Een beugel oefent druk uit op de tanden, waardoor iemand met een beugel over een bepaalde tijd kan verwachten dat hun tanden in de juiste stand komen te staan.

Wat kun je verwachten van een beugel?

De meeste mensen die een beugel dragen kunnen verwachten dat hun tanden binnen een paar maanden tot een jaar recht staan. Hoe lang het duurt om jouw tanden te corrigeren hangt af van hoe ernstig het gebitsprobleem is. Je zal waarschijnlijk ook elke dag een bepaalde tijd een beugel moeten dragen, meestal twee uur. In sommige gevallen moet je tot drie jaar lang een beugel dragen.

Wat moet je doen als er problemen voorkomen?

Als je pijn of ongemak ervaart tijdens het dragen van een beugel, moet je jouw spoedtandarts Amsterdam raadplegen. Hij of zij kan de beugel misschien aanpassen om verlichting te geven. Als je keelpijn, gezwollen klieren of koorts krijgt, heb je mogelijk een infectie opgelopen en moet je naar jouw arts. In zeldzame gevallen ervaren mensen allergische reacties op het metaal in een beugel. Als dit gebeurt, moet je misschien overstappen op een ander type beugel.

Bron: www.tthtandheelkunde.nl