Goede gebitsreiniging

De enige manier om een ​​goede gebitsreiniging te krijgen is via Tandarts Almere deze te laten doen. Alleen tanden poetsen, flossen en mondwater gebruiken is niet voldoende om je tanden grondig te reinigen. Ja, deze activiteiten zijn een belangrijke dagelijkse taak om uw mondhygiëne optimaal te houden. Maar deze procedures zijn niet voldoende om de opeenhoping van tandplak en ander vuil in uw tanden te bereiken en te verwijderen. U heeft een tandarts en hun gespecialiseerde apparatuur nodig om tandplak, tandsteen en ander vuil op uw tanden goed en veilig te verwijderen. Daarom moet u ook minimaal twee keer per jaar een tandartsafspraak hebben. Een eenvoudige controle en reiniging van uw tanden is belangrijk om het schoon te houden en uit de buurt van gebitsproblemen.

Wat gebeurt er tijdens een gebitsreiniging?

Wanneer u naar een mondhygiënist in Almere gaat, kunt u een aantal zaken verwachten. U moet kalm blijven, want gebitsreiniging is een vrij regelmatige procedure voor iedereen. De tandarts doet eerst een lichamelijk onderzoek bij u. Dit is het deel waar de tandarts een kleine spiegel gebruikt om in uw mond te kijken. Zodra dat is gebeurd, gaan ze verder met het verwijderen van tandplak en tandsteen. Hierbij wordt een tandsteenverwijderaar gebruikt om de tandresten af ​​te schrapen. Dit kan een beetje pijnlijk zijn, dus probeer kalm te blijven. Dan zal de tandarts een elektrische tandenborstel gebruiken om je tanden te poetsen met een speciale tandpasta voor het reinigen. De tandarts zal uw tanden ook goed flossen na het poetsen. De laatste stap is spoelen, waarbij je wat water gorgelt. Uw tandarts kan ook een fluoridebehandeling toepassen die als schild dient om uw tanden te beschermen.

Is gebitsreiniging pijnlijk?

Het deel waar u pijn zult voelen, is tijdens het verwijderen van uw tandplak. Het voelt alsof een scherp voorwerp de zijkant van uw tanden en tandvlees doorboort. De pijn is niet te extreem, daarom is het niet nodig om pijnstillers te gebruiken. Maar je moet wel mentaal voorbereid zijn, want het kan je behoorlijk wat ongemak bezorgen.