Kijk nu rond voor je zorgverzekering

Ieder jaar in oktober is het zover. Zorgverzekeraar DSW komt met de aankondiging van hun nieuwe premie van de basisverzekering voor het aankomende jaar. Dit is het moment waarop de andere zorgverzekeraars vaak ook beginnen met hun tarieven voor 2017 bekend te maken. Ze willen allemaal een zo goed mogelijke beurt maken bij hun klanten en daarom zullen ze proberen om hun prijs zo scherp mogelijk te houden. Wanneer jij niet teveel wil betalen voor je zorgverzekering doe je er dan ook goed aan om rond te kijken bij de diverse verzekeraars voordat je jouw keuze voor 2017 vastlegt. Voor de Basisverzekering 2017 vergelijken heb je ruim twee maanden de tijd, en het is aan te raden dat je die tijd ook nuttig besteedt.

overstappen_zorgverzekeraar-300x160

Weet waar je voor betaalt
Het is heel goed om te weten waarvoor je precies betaalt wanneer je een zorgverzekering gaat afsluiten. Zo’n Basisverzekering lijkt op één standaard pakket, maar dit is niet altijd het geval. Sommige verzekeraars hebben een bepaalde identiteit. Dat wil zeggen dat ze zich op een bepaalde doelgroep richten. Je hebt bijvoorbeeld zorgverzekeraars die zich richten op klanten die in de gezondheidszorg werken. Ze zullen bepaalde vergoedingen in hun basispakket hebben die verzorgenden in goede conditie houden. Denk aan therapeutische handelingen en adviezen. Daarnaast zijn er ook zorgverzekeraars die zich richten op christelijke klanten. Deze zorgverzekeraars vergoeden bepaalde zaken zoals alternatieve therapieën en anti conceptie niet zomaar in hun basisverzekering. Je zal hiervoor een aanvullend pakket moeten afsluiten. Als laatste is er een groep zorgverzekeraars die hoog opgeleiden als doelgroep beogen. Zij gaan er vanuit dat mensen weten wanneer ze naar de huisarts toe moeten gaan en ze gaan uit van een verantwoorde levensstijl van hun klanten. Hun Basisverzekering 2017 is daar dan ook op afgestemd.

Bepaalt je eigen bijdrage jouw premie
Wanneer je een Basisverzekering gaat vergelijken zie je ook flinke verschillen bij de maandelijkse premie. Wanneer je goed gaat lezen in de polisvoorwaarden kom je tot de ontdekking dat dit komt door de hoogte van het eigen risico. Dit eigen risico is in de wet vastgelegd, maar het staat verzekeraars vrij om een polis aan te bieden met een hoger eigen risico. Wanneer je daarvoor kiest betaal je per maand uiteraard een lagere premie, maar je neemt nogal wat risico. Je weet namelijk niet van tevoren of jou in 2017 iets zal overkomen. Een ongeluk waarbij je van je fiets wordt gereden, een gebroken been tijdens de wintersport; het zijn zaken waarmee je al heel snel extra dokterskosten maakt. Die kosten zal je zelf voor een groot deel moeten betalen, en die rekening komt in zo’n geval op het moment waarop jij al ziek thuis zit met afgenomen inkomsten. Je zal dus goed van tevoren moeten nadenken of je deze gok durft te wagen. Het kan zomaar zijn dat een goedkope oplossing duurkoop blijkt te  zijn.