Kies een serum dat jouw huid goed verzorgt

Een serum is een goed middel om je haar of huid een extra boost te geven als het dit nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat het erg koud geweest is en je huid droog geworden is of juist omdat de zon haar sporen heeft achtergelaten. Een serum is dan een prima manier om je huid extra te voeden en er weer gezond uit te laten zien.

Serum als extraatje voor je huid

Wanneer je je huid dagelijks een goede verzorging geeft met een dagcrème of nachtcrème of misschien wel met beide is een serum een extraatje dat je kunt gebruiken maar het is niet perse noodzakelijk. Een serum is net als een crème verkrijgbaar voor verschillende huidtypes. Als je een droge huid hebt kies je het beste voor een serum op oliebasis dat de huid hydrateert en ervoor zorgt dat het vochtgehalte weer op het juiste peil komt. Een vette huid is meer gebaat bij een serum op waterbasis dat de huid goed reinigt waardoor deze er weer gezond uit komt te zien.

Kijk goed welke serums er allemaal te koop zijn

Een serum is in uiteenlopende prijzen te koop dus het is zeker verstandig eerst goed rond te kijken wat er allemaal verkrijgbaar is. Je kunt wel meteen voor de duurste kiezen maar dat wil niet zeggen dat dit ook voor jou de beste keuze is. Als je niet goed weet welke je het beste nemen kunt lees je beter eerst de beschrijving van een aantal producten door. Zo weet je waar ze voor gebruikt kunnen worden, wat er allemaal in zit en voor welke huidtypes het geschikt is. Zo loop je meer kans een serum te kiezen waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt.

Serums met verschillende werking

Een serum kun je dagelijks gebruiken maar dit is niet perse noodzakelijk. Een serum kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden en is voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Je hebt ook serums met een liftende werking, die zijn voor de wat oudere huid goed geschikt maar heb je als jongere wat minder aan. Daarnaast zijn er serums die speciaal ontwikkeld zijn om pigmentvlekjes te laten verdwijnen als je deze gekregen hebt van de zon. Serums om een drogere huid die je in de winter gekregen hebt door de kou zijn er ook diverse op de markt. Welk serum je kiest hangt zeker af van wat je ermee wilt doen.

Online of even naar de winkel

Een serum kun je in de winkel kopen maar het is ook online verkrijgbaar. Om er zeker van te zijn dat je een serum kiest dat goed bij je past en waar je huid ook daadwerkelijk baat bij heeft kun je het beste eerst eens goed rondkijken wat er allemaal te koop is. Lees anders ook eens over de ervaringen die andere mensen met een bepaald serum hebben. Zo vind ook jij het serum dat het beste bij je past.