Hier moet je op letten als je een rollator gaat kopen

rollator

Er zijn zoveel verschillende rollators om uit te kiezen. De aanschaf van een rollator echter een heel persoonlijke keuze. Daarom lees je hier een aantal tips waarmee je ongetwijfeld tot de beste rollator voor jou komt.

Laat je niet leiden door anderen

Mensen gaan je adviseren op basis van wat zij een fijne rollator vinden maar die keuze is heel persoonlijk. Wat je buurman prettig vindt, is voor jou misschien helemaal niet comfortabel. Laat je dus niet teveel adviseren op basis van smaak maar meer op basis van specificaties die voor jou belangrijk zijn.

rollator

De prijzen verschillen sterk

Je kunt voor 50 euro al een rollator hebben maar je hebt ze ook van 200. Het is dus goed om vooraf te bedenken wat jij belangrijke functies vindt op je rollator en welke je dus absoluut niet kan missen. Sommige rollators zijn echter heel duur omdat ze bijvoorbeeld van extreem lichtgewicht materiaal zijn gemaakt. Dat is heel fijn, maar echt niet voor iedereen nodig. 

rollator

Service kan fijn zijn

Ga je de rollator zelf ophalen of koop je ergens waar ze hem kunnen brengen? En vind je het fijn dat wanneer de rollator kapot is je deze ook kunt laten repareren op locatie? Het is namelijk lastig als je dan zonder werkende rollator terug naar de winkel moet. Daarnaast is het ook wel handig als iemand je helpt met het juist instellen van de rollator zodat deze de beste hoogte heeft voor jouw gebruik. 

Tweedehands is ook een optie

Als je de prijzen erg hoog vindt dan is een tweedehands rollator zeer zeker een optie. Kijk eens op Marktplaats of bij een aanbieder die ook tweedehands rollators verkoopt. Soms zijn ze maar heel eventjes gebruikt. En je bent toch een stuk goedkoper uit.