Een zeer leerzame plek voor jong dementerenden

Jong dementerenden vallen soms een beetje buiten de bestaande dagbesteding. Meestal worden de wat ouderen aan een tafel gezet met een kopje koffie en wat lekkers om zo een beetje de dag door te komen. Maar de jongeren onder hun kunnen haast niet stil zitten en willen een andere uitdaging dan alleen maar binnen aan een tafel te zitten. Zij willen het liefste bezig zijn en contact hebben met dieren, op deze manier hoeven zij hun hersenen niet te overbelasten en kunnen lekker genieten. Dit is hier allemaal mogelijk bij Tekenen langs de Regenboog.  

Geweldige opvang

Sinds ik over de mogelijkheden bij Tekenen langs de Regenboog heb gehoord, heb ik mij hierover meer laten vertellen. Zo gaan jong dementerenden elke dag het paard wat hier aanwezig is naar de wei brengen. Ook de honden die hier aanwezig zijn gaan dan gezellig mee. Tevens bestaat schilderen en tekenen ook tot één van de mogelijkheden.  Ook activiteiten als zingen en muziek maken is een dagelijkse bezigheid waar iedereen graag aan mee doet. 

Mijn broer komt hier al een zeer lange periode en heeft het hier reuze naar zijn zin. Elke dag wanneer hij naar huis komt zit hij vol met verhalen wat hij die dag heeft gedaan.