6 simpele tips om stress te verminderen

Stress is de oorzaak van heel wat gezondheidsproblemen. Het kan immers fysieke en psychische klachten veroorzaken. Stress kan ervoor zorgen dat je in bepaalde situaties goed functioneert, maar het is belangrijk om tijdens een inspanning de stress binnen de perken te houden. Onderstaande simpele tips kunnen de stress aanzienlijk verminderen en ervoor zorgen dat het stresslevel niet te hoog wordt. Innerlijke rust krijgen is belangrijk om stressvrij door het leven te gaan.

1. Vermijd sigaretten en cafeïne

Middelen zoals sigaretten en cafeïne zorgen er tijdelijk voor dat je meer energie krijgt, maar na een tijdje zakt de energie als een pudding weer in elkaar. Dit is geen oplossing op de lange termijn. De symptomen van stress kunnen er zelfs erger door worden.

2. Maak een to-do lijst

Door voor je de dag begint een takenlijst te maken, creëer je meer rust en orde in je hoofd. Je weet waar je die dag aan toe bent en welke zaken prioriteit hebben.

3. Stop met multitasken

Het lijkt misschien alsof je efficiënt werkt als je van alles tegelijk doet, maar dit is niet het geval. Mensen kunnen wel snel een omschakeling maken tussen verschillende taken, maar het is beter om je op één zaak tegelijk te focussen en dit volledig af te werken voordat je overgaat tot iets anders.

4. Neem pauze

Zorg voor voldoende pauzes doorheen de dag. Elk uur of om de twee uur een kleine pauze nemen, kan je stress al voor een groot stuk verminderen.

5. Schrijf de stress van je af

Voel je je soms overweldigd door een situatie? Schrijf dan eens op hoe je je precies voelt. Dit zorgt ervoor dat je alles weer een stuk helderder krijgt in je hoofd en alles beter op een rijtje hebt.

6. Verwacht niet teveel

Verwacht nooit teveel van jezelf of van andere mensen. Niemand is perfect. Accepteer hoe je leven is en maak er gewoon het beste van. Eeuwig streven naar perfectie maakt je alleen maar ongelukkig.